הסלון הוא החדר המרכזי ביותר בבית, שני אולי רק למטבח. כך זה בכל העולם וגם בישראל: אנחנו מבלים בו זמן איכות עם המשפחה או מסיימים בו את היום אחרי שחזרנו מהעבודה הביתה; פעמים רבות זהו החדר שבו הילדים נוהגים להכין בו שיעורים או לשחק; בפרט כאשר מגיעים אלינו אורחים, בדרך כלל נשב יחד איתם בסלון ולעיתים בפינת אוכל שמשקיפה אל הסלון.
הסלון הוא חדר כל כך מרכזי, עד שבבתים רבים ניתן לראות אותו כמעט מכל חדר בבית ולעיתים אף צריך לעבור דרכו על מנת לעבור מחדר לחדר. לכן, בין אם עבור עצמכם, משפחתכם או האורחים שלכם – אתם רוצים שהוא יהיה כמה שיותר נקי.
כדי שלא תיאלצו לעשות מעין "ניקיון פסח" פעם בשנה ולהזניח את מראה הסלון ביתר הזמן, מומלץ לשמור על ניקיון הסלון באופן קבוע. להלן כמה טיפים פשוטים לעשות זאת:
נגבו את האבק מן המשטחים
אבק הוא אחד האויבים העיקשים ביותר של הריהוט בבית. הוא מצטבר לאיטו על משטחים, בלתי נראה בהתחלה אבל מהר מאוד מתחיל לבלוט יותר ויותר; וגם אם ניגבתם אבק מרהיט מסוים, למחרת סביר להניח שכבר תראו שוב שכבה דקיקה של אבק בדיוק באותו מקום.
אי אפשר למגר את האבק לגמרי פעם אחת ולתמיד, אלא יש לנגב אותו באופן קבוע. למרבה המזל, זו משימה פשוטה שאינה מצריכה זמן או הכנות מיוחדות, אלא רק מטלית יבשה. אפילו ילדים יכולים לעשות זאת: פשוט להעביר את המטלית היבשה על הרהיט וזה הכל. כדי להפוך את המשימה לנוחה אפילו יותר, אפשר לחלק אותה לחלקים, ובכל יום לנגב אבק מרהיט אחר. במקרה כזה, גם אם ביום או ביומיים שלמחרת האבק יחזור להצטבר עליו, עדין לא יהיה מדובר באלמנט שיפריע לעין.
ניקוי ספות ומערכות ישיבה אחרות
שמירה על ניקיון הספות, הכורסאות והכסאות בסלון היא נושא מעט יותר מורכב מניגוב אבק, ולכן לא נהוג לנקות רהיטים כאלה מדי יום. התדירות המומלצת היא אחת לשבוע, וגם זה עשוי להשתנות בהתאם לסוג חומר הגלם שממנו בנוי הרהיט.
ניקוי ספות, למשל, עשוי להיות פשוט ולצרוך שאיבת אבק פעם בשבוע אם מדובר בספות בד או ניגוב במטלית לחה כשמדובר בספות עור. מומלץ שלא להשתמש בחומרי ניקוי כימיים חזקים כמו אקונומיקה, אלא אם החומר מופיע ברשימת חומרי הניקוי המאושרים לשימוש על ידי היצרן. אם בכל זאת נשפך דבר מה על הרהיט וברצונכם להשתמש בחומר ניקוי, ודאו תחילה את השפעתו על פינה נסתרת של הרהיט (למשל בתחתית גב הכורסא שממילא פונה בדרך כלל אל הקיר).
אלמנטים נוספים
בסלון שלנו יש אלמנטים עיצוביים נוספים, כגון כריות, מנורות, תמונות ועוד. השתדלו לנגב מהם אבק בתדירות יומיומית או לכבס מה שאפשר בעת הצורך. ככלל, אל תזניחו את מראה הסלון אלא דאגו לו מדי יום. כך מובטח שהסלון שלכם, ויחד איתו כל הבית, ייראו מצוין כל הזמן.