מכירים את התחושה שמלווה לאחר עבודה מאומצת, כאשר מביטים מסביב ובוחנים את התוצאה לצד תחושת סיפוק נעימה? עתה נזמין אותכם להביט על העתיד הכלכלי שלכם. אם כיום לא תדאגו לעצמכם לפנסיה, לא תוכלו להביט על תקופת גיל פרישה לצד אותה תחושת נינוחה, אלא יותר סביר שתחושו לחוצים. מה אם כן עושים? מבינים שפנסיה אינה הוצאה, אלא אחת ההשקעות היותר טובות שייצא לכם לעשות! לא סגורים שזהו אפיק החיסכון הנכון ביותר עבורכם? מוזמנים ללמוד כל מה שרלוונטי וחשוב אודות פנסיה לעצמאיים, ואולי לשנות את דעתכם.
המדינה קיבלה עבורכם החלטה
בעוד ששכירים נהנים מפנסיה ישר לאחר 3 חודשי עבודה באותו מקום, עבור עצמאיים הסיפור שונה. אם עצמאיים לא עוצרים את שגרת החיים ודואגים לעצמם, אין מי שיפעל במקומם. מעבר לעובדה שמדובר בסיכון העתיד הכלכלי, כיום גם מדובר באי עמידה בתנאי החוק. נכון להיום המדינה הבינה שעצמאיים ללא פנסיה מהווים נתח משמעותי ובעייתי, ועל כן החליטה לפעול. המדינה קבעה שכל עצמאי מעל גיל 21 ומתחת לגיל 60 מחויב להפריש פנסיה, וזאת לא קשר לשאלה כמה הוא מרוויח בשנה. חושבים להימנע מכך? אתם מסתכנים בקנס בסך 500 ש"ח – לא חבל? אם אתם מרגישים שהגיע הזמן לטפל בנושא באופן יעיל ובעיקר כלכלי, אתם מוזמנים לקבל מידע מורחב באתר iCount, אתר שבין היתר עשוי לסייע לנהל את ההתנהלות השוטפת באופן יעיל, מסודר וכמובן שגם כלכלי.
הוצאה מוכרת
אם אתם חסרי מקור הכנסה מבטיח, ואם אין בצד סכום משמעותי שניתן להסתמך עליו בעוד כ-30 שנה, הגיע הזמן להבין שאין על מי לסמוך מלבד על עצמכם, במיוחד כשקצבת הזקנה נחשבת זניחה. כיצד אם כן זה עובד ומדוע לבחור במסלול פנסיה לעצמאיים ולא לחסוך דרך אפיקים אחרים? הגיע הזמן להבין מהו היתרון הגדול שעומד מאחורי פנסיה לעצמאיים. ובכן, הסכום שמפקידים נחשב כהוצאה מוכרת, משמע בעד החיסכון השנתי מקבלים הטבות מס משמעותיות, עד לגובה של 16.5% מסך ההכנסה. נשמע טוב? המדינה גם חושבת כך ולכן בחרה בדרך הזו כדי לעודד כמה שיותר עצמאיים לדאוג לעצמם לעתיד כלכלי טוב יותר.
רשת ביטחון – דגשים חשובים
חשוב לדעת שהפנסיה עשויה לשרת לא רק לאחר גיל פרישה, אלא גם לפני. הכוונה היא שאם סוגרים את העסק, דמי הפנסיה עשויים להוות דמי אבטלה. מהי החלוקה? שליש מסך הסכום מיועד למצבי קיצון, כגון אבטלה. המשמעות היא שאם סוגרים את העסק לפני גיל פרישה, ניתן למשוך סכום משמעותי, וזאת מבלי שהטבות המס ייפגעו. על אלו הטבות מס מדובר? ובכן מדובר בהטבת זיכוי (5.5% )ובהטבת ניכוי (11%). כמו כן, ההמלצה היא להפקיד סכום בסך כ3.5% מסך ההכנסה, וזאת על מנת לרכוש כיסוי שמכסה אובדן כושר עבודה.
כמה נדרשים להפקיד?
מתחילים להשתכנע ועתה מבקשים להבין כמה החוק דורש להפקיד? ובכן אם מרוויחים עד כחצי מהשכר הממוצע במשק, יש להפקיד כ-%4.45 מסך ההכנסה. אם מרווחים מעל חצי מהשכר הממוצע ועד לגובה של שכר ממוצע, יש להפקיד כ-12.55%, כאשר עבור החלק שגבוה מסכום השכר הממוצע לא נדרש להפריש פנסיה, אם כי בהחלט כדאי. כאן נחזור ונחדד שככול שסכום ההפקדה יותר גבוה, כך מרוויחים יותר הטבות מס ומבטיחים סכום יותר משמעותי לטובת תקופת הפנסיה. כמו כן, אנחנו ממליצים לכם לקרוא מושגים בסיסיים בקרנות פנסיה באתר פנסיה נט להעשרת הידע.
לסיכום,
נציין שחשוב לדאוג לעתיד הפיננסי, ולצד מגוון אפיקי חיסכון בבנק, קרן פנסיה מציעה הטבות מס משמעותיות. מה עתה? מבררים מהו הסכום המינימלי שנדרשים להפריש מדי חודש, בוחנים עד כמה ניתן להגדיל אותו, מתכננים מחדש את ההוצאות החודשיות ובוחנים באיזה מסלול פועלים. בהצלחה!