כולנו מכירים את המצב הזה שבו אנו סוף סוף מוצאים עוזרת בית קבועה וזאת לאחר מסע של חיפושים, החלפות של עוזרות בית, הברזות של עוזרות ומנקים, ושלל סיפורים אודות עוזרות שלא ממש ביצעו את העבודה שניתנה להן בצורה טובה.
עם זאת כאשר אנו סוף סוף מוצאים את עוזרת הבית הטובה מכל – אנו רוצים לשמור עליה ולהעסיק אותה באופן קבוע נכך שהבית שלנו תמיד יהיה 'מתוקתק' ונקי.
אבל מה צריך לעשות וחייב לעשות כדי שעוזרת הבית תמשיך להגיע ולתת לכם שירותי ניקיון? הנה רשימה של דברים שחייבים לעשות בהעסקת מנקה קבוע או עוזרת בית:
הענקת שכר ראוי
חשוב לדעת כי שירותי עוזרות בית יכולים להיות שירותים עצמאיים או כאלה שמזמינים מחברות ניקיון כמו חברה ozeret4u ושאר חברות אחזקה וניקיון שישנן בשוק.
כיום שכר ממוצע של עוזרת שעובדת באופן פרטי הינו 55 שקלים לשעה בעוד ששכר של עוזרת קבועה מחברת ניקיון יכול להגיע ל 80 שקלים לשעה.
בנוסף כדאי לדעת כי ניקיון דירה של עד 6 חדרים אורך בממוצע 5 שעות, כך שמדובר בדרך כלל בשכירת עוזרת ל 20 שעות חודשיות בממוצע, ולכן לפני שאתם שוכרים את השירות מומלץ לבדוק אם אתם יכולים לעמוד בתשלום.
בנוסף חשוב לא להעסיק עוזרות בית בתנאים של פחות משכר המינימום והוא 25.94 שקלים לשעה, כמו גם שרוב עוזרות הבית לא יסכימו להגיע בשכר הנמוך מ 45 שקלים לשעה, ולכן יש להתכונן להוצאה.
החזר הוצאות נסיעה
אם אתם מעסיקים עוזרת בית אשר צריכה לקחת תחבורה ציבורית כדי להגיע לביתכם: תצטרכו לשלם לה גם החזרי נסיעות בעלות של 22.60 ביום שזהו הסכום הגבוהה ביורת שניתן לשלם לעובד. בדקו מה עלות הנסיעות הלוך ושוב של המנקה או העוזרת ושלמו אותו בסוף כל יום/ חודש.
תשלומי חובה
כאשר אתם שוכרים עוזרת בית ועושים זאת דרך חברת ניקיון, הרי שמלבד בסכום שתשלמו על השירות: לא תצטרכו להוסיף תשלומי חובה לעוזרת.
עם זאת חשוב לדעת שבהעסקת עוזרת בית קבועה באופן עצמאי, יש לשלם מגוון תשלומים הקבועים בחוק ביניהם תשלומי ביטוח לאומי ושלל הפרשות כמו הפרשות לפנסיה, הפרשות לימי מחלה, מס הכנסה ועוד.
בכל הנוגע למס הכנסה הסכום שתשלמו לשנה הוא 4,433 שקל למנקה גבר, 5,141 שקלים לאישה ללא ילדים ו-6,455 שקל לנשואה +ילד אחד.
ההפרשה לפנסיה מתחלקת בינכם לבין העוזרת כאשר יש להפריש לעוזרת סכום של 12 אחוזים משכרה בעוד שהעוזרת תפריש 5.75 אחוזים מהשכר לצורך הפנסיה.
עם זאת נדיר שעוזרות בית מגיעות בעבודתם למשרה מלאה ולמשכורות שיש לשלם עליהן מס. אך חשוב לדעת כי ההפרשות שתשלמו עבור העוזרת שוות ערך לכאלה שמפריש כל בעל עסק ומעסיק רגיל.
תשלום ביטוחים
כאשר אתם שוכרים עוזרת בית מחברה מסודרת ומקצועית, ברוב המקרים חברת הניקיון והאחזקה היא זאת שתבטח את העובדים והעובדות שלה בביטוח תאונות ושלל ביטוחים הקשורים לעבודה.
עם זאת חשוב לברר מול החברה את הנושא כדי להיות בטוחים שבמקרה של חלילה תאונה שלא אתם תהיו אלה שיתבעו ותישאו בנטל.
בהעסקה של עובד ניקיון או עובדת ניקיון באופן פרטי: חשוב לשלם לעובדת את דמי הביטוח הלאומי ולפנות לחברות הביטוח כדי להבין באיזה סוג של ביטוח עליכם לבטח את העוזרת. גובה התשלום לביטוח לאומי הינו 7.25% מהשכר כאשר 2% מנוכים ממשכורת העובד ו5.25% תצטרו אתם המעסיקים להוסיף לדמי הביטוח הלאומי.
תשלום פיצויים
כן, זה נכון, אם פיטרתם את עוזרת הבית תצטרכו לשאת בנטל ולפצות אותה בדמי פיצויים. הפיצויים יחושבו לפי השכר החודשי שקיבלה העוזרת בזמן העבודה אצלכם (השכר הממוצע) כפול מספר השנים שהיא הועסקה בביתכם. את הפיצויים תקבל העוזרת במידה ועבדה יותר משנה אצלכם.
בנוסף, אם העסקתם עוזרת בית למשך 5 שנים ושילמתם לה 50 שקלים לשעה במשך תקופה רצופה של 5 שעות בשבוע: תצטרכו לפצות את העוזרת בסכום של עשרת אלפים שקלים.
תשלום חופשה
גם לעוזרות בית מגיע לנוח בעיקר אחרי שהן בילו את כל היום בלסדר ולנקות את הבלגן שלכם. בשל כך יש לשלם עבור ימי חופשה בתשלום לכל עוזרת שעומדת על ממוצע של 4 שעות שבועיות בשנה.
בנוסף, כל עוזרת בית זכאית לדמי הבראה במידה ועבדה יותר משנה, תוך קבלת 378 שקלים עבור השנה הראשונה.
עוד יש לשלם לעוזרת דמי מחלה ביחס של שעות העבודה תוך תשלום של 50 אחוז מהשכר ביום הראשון והשני ותשלום מלא בשאר ימי המחלה. עם זאת הקפידו לבקש אישור רפואי על ימי מחלה מהעוזרת וזאת על פי חוק.
לסיכום, לשמור על בית נקי זאת משימה לא קלה, בין אם אתם מחליטים לבצע את עבודות הניקיון לבין אם אתם זקוקים לעוזרת בית טובה שתהיו חייבים לשלם לה את כל הזכויות.
אם אתם רוצים להיות בראש שקט ולשלם על שירותי ניקיון רק פר שעה, חשוב שתפנו אל חברות מקצועיות כמו חברות ozeret4u המקנות לעוזרת את כל התנאים ולכם בית נקי בראש שקט!