שיער הוא חלק בלתי נפרד מהחיים. הוא מקור הגאווה שלנו, מקור ההגנה שלנו ועוד, אך הוא יכול להיות גם מקור לאי נוחות ולבית מלוכלך לא אסתטי. אם יש לכם חיות מחמד או שאתם בעצמכם סובלים מנשירה, אתם בטח יודעים כמה שיער יכול להצטבר בבית. זה יכול להיות מלכלך, מציק ולא נעים, וגם קצת מאתגר לנקות. במאמר הבא נספק לכם כמה טיפים שיעזרו לכם לשמור על הבית נקי משערות בצורה יעילה ופשוטה יותר.
הסלון
הסלון שלכם הוא מוקד חיי המשפחה, וזה לא מפתיע שהוא צובר שיער בקלות. הנה כמה צעדים פשוטים כדי לשמור על הסלון שלכם נקי משערות נשרו:
- שאבו אבק באופן קבוע: השקיעו בשואב אבק איכותי עם פונקציית לשיער חיות מחמד במידה ויש לכם. שאבו אבק מהשטיחים, הכריות והריפודים לפחות פעם בשבוע. שימו לב במיוחד לאזורים שבהם החברים הפרוותיים שלכם אוהבים להתרווח.
- השתמש ברולר דביק: החזיקו בהישג יד רולר דביק לניקוי מהיר של הספות. גלגלו אותו במקרים של אורחים בלתי צפויים!
- כבסו כיסויים ושמיכות: אם הרהיטים שלכם כוללים כיסויים נשלפים או כירבוליות טלוויזיה, הכניסו אותם למכונת הכביסה באופן קבוע. עקבו אחר הוראות הטיפול כדי להבטיח שהם יישארו במיטבם.
חדר השינה
חדר השינה אמור להיות מקום של רגיעה ומנוחה, אבל קשה להירגע בחדר מלא כדורי שיער. כך תשמרו על חדר נקי ואסתטי ללא שיער.
- כבסו מצעים לעתים קרובות: סדינים, ציפיות וציפות הם מגנטים לשיער. כבסו אותם מדי שבוע במים חמים כדי להסיר שיער ואלרגנים. הקפידו לוודא שאתם רוכשים ציפות עם סגירת רוכסן או כפתורים להגנה נוספת על השמיכה.
- הברישו ורחצו חיות מחמד: טיפוח קבוע הוא המפתח למזעור השיער של חיות המחמד בחדר השינה שלכם. הברישו את חיות המחמד שלכם באופן שוטף להסרת השיער, ועשו להם אמבטיות קבועות כדי להפחית נשירה. טיפולים נגד התקרחות עבור חיית המחמד עשויים להיות אופציה לבעיות נשירה קיצוניות, אך התייעצו עם הווטרינר שלכם לקבלת הדרכה.
- שואב אבק ידני: החזיקו בחדר השינה שואב אבק ידני להסרת שיער מהירה מריפודים, וילונות ואהילים. כמה דקות ביום יכולות לעשות הבדל גדול.
המטבח
שיער במטבח ובעיקר כזה שהגיע לצלחת, יכול להיות מאד לא נעים והורס תיאבון בלשון המעטה. בצעו את השלבים הבאים כדי לשמור על המטבח שלכם נקי וללא שיער:
- טאטאו לפני הבישול: לפני שאתם מתחילים להכין את הארוחה, טאטאו במהירות את רצפות המטבח שלכם. זה ימנע משערות תועות למצוא את דרכן לסירים ולצלחות שלכם.
- כסו את פחי המזון והאשפה: שמרו על המזון מכוסה בזמן הבישול ואת פחי האשפה אטומים היטב.
- ניקוי קבוע של מכשירי חשמל: השיער נוטה להצטבר על מכשירי מטבח, במיוחד סביב פתחי אוורור ופתחים. נגבו אותם באופן קבוע כדי למנוע הצטברות.
חדר האמבטיה
חדר האמבטיה זה המקום שבו אתם מסדרים את השיער לפני יציאה, מברישים אותו וחופפים אותו, מה שעשוי לגרום לו להיות החדר שצובר הכי הרבה שיער. עקוב אחר הטיפים הבאים כדי לשמור על חדר אמבטיה ללא שיער.
- נקו את פתחי הניקוז באופן קבוע: השיער נוטה לסתום את פתחי הניקוז, ולניקוז איטי של המים. השתמשו בחומר ניקוי ניקוז כימי כדי לנקות את השיער מהכיורים ומפתחי הניקוז של המקלחת.
- אחסנו כלי שיער בחוכמה: שמרו את מברשות השיער והמסרקים במגירות או בארונות כדי למנוע הצטברות שיער על משטחי האמבטיה. נקו גם את הכלים האלה באופן קבוע.
- מניעה: אם אתם מגלים שערות רבות מידי על מברשת השיער אחרי הברשה, או בפתחי הניקוז, אתם כנראה סובלים מנשירה ורצוי לבדוק מגוון טיפולים בהתקרחות כמניעה מוקדמת כדי לצמצם את התופעה ואת ההתעסקות סביב ניקיון שיער.
- מחצלות אמבטיה ואקום: שטיחוני אמבטיה יכולים להכיל כמות מפתיעה של שיער. שאבו אותם באופן קבוע, וככל האפשר בחרו שטיחים עם סיבים קצרים או שטיחי פיויסי.
הקומות
הרצפות שלכם סופגות את רוב השערות שנושרות מכם. כך תשמרו על ריצוף נקי ללא שיער בכל הבית.
- שטיחים ורצפות: הימנעו ככל האפשר משטיחים עם סיבים ארוכים שלוכדים את השיער שנשר בתוכם, והעדיפו שטיחי פיויסי או ריצוף ללא חיפוי במקומם.
- השקיעו בשואב אבק רובוטי: שואבי אבק רובוטיים יכולים לשנות לגמרי את ההתמודדות שלכם בכל הנוגע לשמירה על רצפות נקיות משיער. קבעו להם לוח זמנים אוטומטי, והם יעשו את העבודה עבורכם.
- השתמשו במגבי מיקרופייבר: מגבי מיקרופייבר מצוינים באיסוף של שיער חיות מחמד ושיער אנושי ממשטחים קשים. השתמשו בהם באופן קבוע כדי לשמור על רצפות נקיות.
לסיכום
לחיות בבית מלא שיער לא חייב להיות מירוץ בלתי נגמר. עם האסטרטגיות הנכונות ועם קצת מאמץ, תוכלו ליהנות מבית נקי וללא שיער. זכרו, תחזוקה שוטפת היא המפתח לשמירה על בית נקי לאורך זמן, וככל שתטמיעו הרגלים נכונים באורח החיים שלכם כך תמזערו את הצורך לנקות אחרי השערות כל הזמן. ככל האפשר נסו למנוע את הנשירה מלכתחילה, בין אם על ידי סירוק חיות המחמד, או בדיקת אפשרויות למניעת נשירה עבורכם, והתמידו בשגרה של איסוף, הברשה וטאטוא באופן יומיומי ושיטתי.
*המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.