הצורך לנקות את הבית עשוי לא פעם להוביל למפח נפש ולנזק משמעותי בעקבות תאונה עצמית. החלקתם בבית? זה הזמן לבדוק האם אתם זכאים לקבלת פיצוי, בהתאם להסבר אותו נציג לכם כעת במדריך המקוצר.
פיצוי בעקבות תאונה עצמית: כל מה שרציתם לדעת וחששתם לשאול
לא מעט ישראלים שעוברים תאונה עצמית בדמות החלקה או נפילה בבית אינם מודעים לעובדה כי הם זכאים לקבלת פיצוי כספי בעקבות יחידה בתפקוד בעקבות התאונה, כאשר בחלק מהמקרים חוסר התפקוד משפיע גם על היכולת לצאת ולעבוד. ע"פ החוק, תאונת עצמית מוגדרת כאירוע פתאומי שבמסגרתו גורם חיצוני הוביל לפגיעה פיזית, וכתוצאה מאותה תאונה נגרם הנפגע איבד את כושר התפקוד. עם זאת, על מנת להוכיח כי אכן נגרם נזק מהתאונה וכתוצאה מכך לא ניתן לחזור לעבודה חובת ההוכחה היא על התובע, קרי אתם. על מנת להוכיח את הטענה ולהגיש תביעה לקבל פיצוי אל מול הביטוח הלאומי, תצטרכו לפגוש רופא תעסוקתי. מדובר ברופא המתמחה באופן בלעדי בביצוע של בדיקות לעובדים, והוא מהווה גורם סמכותי שבמסגרת תפקידו בוחן את התפקוד של העובד ובהתאם לכך נותן הערכה לגבי כושר התעסוקה במקום העבודה הנוכחי בהווה ובעתיד, באמצעות חוות דעת אותה הוא מנסח ומהווה משקל מכריע בקבלת ההחלטות לגבי קביעת אחוזי נכות, ובהתאם לכך קבלת פיצוי.
מי זכאי לקבל פיצוי כספי בעקבות תאונה עצמית?
תושב ישראל מעל לגיל 18 זכאי להגיש תביעה בעקבות תאונה עצמית, כאשר יש לקחת בחשבון כי רק במידה וקיבלתם טיפול רפואי בפרק זמן של 72 שעות מהתאונה תוכלו לדרוש את הפיצוי. עם זאת, בחלק מהמקרים הביטוח הלאומי מקבל מקרים של קבלת טיפול בפרק זמן של שבועיים, ועל כן חשוב מאוד לגשת לקבלת טיפול רפואי בהקדם, גם אם אתם חושבים כי מדובר בנפילה או החלקה לא רצינית. לא פעם מתגלה כי בעקבות התאונה נגרם נזק ממשי שמשפיע על יכולת ההשתכרות לטווח הרחוק. חשוב לשים לב כי דמי הפיצוי ישולמו בעבור עקרות בית ובעבור מובטלים רק החל מהיום ה 15 לתאונה, וגם בעבור מובטלים וגם בעבור שכירים/עצמאיים – עד 90 יום בלבד בשנה קלנדרית אחת.
מהו גובה הפיצוי המקסימאלי?
גובה הפיצוי אותו קובע הביטוח הלאומי נקבע בתאם למצבכם התעסוקתי, כאשר נכון לשנת 2020 הסכום המקסימלי אותו ניתן לקבל הוא 1,114 ₪. על מנת שתוכלו לבחון את המקרה ולקבל סיוע, מומלץ לקבוע פגישת ייעוץ משפטית עם עורך דין המתמחה בתחום של נזקי גוף ובפרט תאונות עצמיות, מתוך מטרה לקבל את כל המידע החשוב ביותר לצורך התמודדות עם הבירוקרטיה הכרוכה בכך כמו גם במידה והוועדה תדחה את התביעה שלכם. במקרה כזה, ניתן להגיש ערער בסיוע מצד עורך דין.