אין ספק, הניקיונות של יום שישי הם לא פשוטים, בייחוד אם הילדים שוהים בבית במהלך המטלות. איך מנקים את הבית בשישי לקראת שבת? ריכזנו בעבורכם כמה טיפים חשובים בנושא.
תכננו לו"ז ניקיונות מסודר
זה אולי נשמע לכם מוזר, אבל כל משימה מוצלחת מתחילה בתכנון נכון ומושכל של כל המטלות. כיצד נתכנן את הלו"ז של ניקיונות שישי בצורה הכי נכונה? קודם כל, מומלץ לבדוק באתר כיפה את המועדים המדויקים של כניסת השבת. לאחר שתעשו זאת, תוכלו להיערך טוב יותר לקראת הניקיונות ולתכנן את הלו"ז בהתאם.
פה נעצור לציין שמומלץ להתחיל לנקות את הבית כבר בשעות הבוקר המוקדמות, שכן אלו הן השעות הפרודוקטיביות ביותר של האדם (על פי לא מעט מחקרים). נסו לתכנן לוח זמנים מסודר שכולל את כל המטלות השונות, תוך הגדרת זמנים ריאליים. נוסף לכך, נסו לדחות ניקיונות שאינם חיוניים (למשל לסדר את המגירות, לקפל מחדש את הבגדים בארון וכו') או לחלופין – לשלב בלוח הזמנים מטלות כבר ביום חמישי, כך שביום שישי יישארו מעט מטלות, והרבה יותר זמן פנוי.
טיפ: האזינו למוסיקה בזמן שאתם מנקים את הבית. אם אתם נמנים בין האנשים שלא אוהבים ניקיונות, מוסיקה יכולה לשנות עבורכם את כל הסיטואציה של הניקיון. ארגנו לעצמכם פלייליסט מנצח וקצבי, אפשר גם מוסיקה נוגעת ורגועה לקראת שבת.
ואם הילדים נמצאים בבית?
אם ביום הניקיונות השבועי, הילדים שוהים בבית, מומלץ ואפילו רצוי לרתום אותם למשימה, להאציל סמכויות ולתת להם לקחת חלק בניקיונות – מעבר לעזרה במטלות הבית, זה גם שיעור נהדר בכלכלת בית ושמירה על סביבה נקייה ומסודרת.
אם הילדים סיימו את מטלותיהם, אבל לכם נותרו עוד מספר מטלות – כדאי לדאוג לפעילות עבורם מבעוד מועד, על מנת שלא יפריעו לכם במהלך הניקיונות. במקרה כזה, רצוי להימנע מעבודות יצירה, ולהעדיף פעילות פחות מלכלכת, כמו הרכבת פאזלים, משחקי קופסה, צפייה בטלוויזיה, קריאת ספרים וכו'.
שנסכם?
גם אם יום שישי נראה קצר במיוחד, בהחלט ניתן להספיק את כל המטלות עד לכניסת השבת, בין אם תבחרו לבנות לו"ז ניקיונות קפדני או לשלב את בני המשפחה בתהליך. כך או כך, כדאי להיערך ליום הניקיונות מראש, ולדאוג שיש ברשותכם את כל חומרי הניקיון הנחוצים.
שבת שלום!